duminică, 1 februarie 2009

Ziua Internationala a Zonelor Umede



Maine este Ziua Internationala a Zonelor Umede prin conventia de la Ramsar, semnata in 1971 la Iran. Prin urmare, fac un apel catre toti barbatii si sarbatoriti asa cum trebuie, chiar daca va trebui sa va mozoliti un pic la bot. In principiu, aceasta zi se sarbatoreste in stil traditional cu ceapa si peste, alimente care sunt consumate tot de barbati.

Cutumele sunt simple se incepe inca din aceasta seara, cand imediat dupa ora 00.00 barbatul trebuie sa se posteze la intrarea in zona umeda si sa presteze. Timpul de umezire a zonei poate dura si pana la 15 minute, dar nu mai mult pentru ca din cauza curentilor de aer rece, ar putea fi afectate maselele barbatului. Dupa ce partea incipienta a ritualului a fost terminata, barbatul tre sa stinga lumina, sa scoata ornitologul si sa plece in cautarea pasaricii, din zona umeda.

Atentie! Sunt si unii ornitologi fara simtul gaurii care intra in zona umeda prin spate. Aceasta este o zona periculoasa, fiind identificata dupa noroiul moale de culoare caramizie. Daca nu este protejat de un costum special de latex, ornitologul poate suferi daune ireparabile mai ales daca zona noroiasa explodeaza, declansand o viitura de proportii.


Daca printre barbati exista si incepatori acestia pot incepe Ziua Internationala a Zonelor Umede cu o pestera virgina pe unde nu a mai calcat omul. Pas cu pas, barbatul tre sa deschida slitzul si sa dea frau liber micutului speolog. Vigilenta acestuia tre sa fie ridicata pentru ca fiind o pestera virgina, va trebui sa fie inarmat cu o maceta sa taie stufarisul ce inconjoara pestera. Speologul chel trebuie sa intre fara prea multa galagie pentru a nu speria liliecii si restul vietatilor. Acesta tre sa-si dea usor drumul in pestere tinandu-se de funie groasa numita stiintific “ata p…..ulii”.

Este de recomandat si in cazul ornitologului dar si al speologului pana cunosc bine zona, sa intre si sa iasa in mod repetat alternand durata vizitelor la cateva minute. Iar la final, pentru a termina ritualul acestia vor trebui sa scuipe si sa fuga repede afara. In caz contrar ar putea fi prinsi de lichidul alb care iese din zona umeda. Acesta este cazul fericit.

De-a lungul timpul au existat cazuri in care nici speologul si ornitologul nu au rezistat inautru zonelor umede, acestia suferind chinuri grele. Din cazua mirosurilor puternice din zonele umede speologii si ornitologi profesionisti si-au gasit sfarsitul in mod tragic. Sunt marturii care amintesc despre astfel de specialisti care au fost scosi in mana afara la gura pesterii si au fost dati cu capul de marginile acesteia pentru a putea vomita.

Despre eu

Fotografia mea
Cel ce este fără de pacat să arunce primul comentariu.