miercuri, 11 februarie 2009

Jurnalistii care scriu cu picioarele si gandesc cu curul

Cand credeam ca nu voi gasi ceva mai tare “hidrocentralele eoliene” sau cele pe “carbuni si lemne” a aparut un alt mare jurnalist cu niste dude criminale. Nu spun, si eu am momente cand scriu prost si nedocumentat (fapt care poate fi dovedit de fostii mei sefi :D) dar baiatul in cauza este un guru al prostiei, avand in vedere cele trei articole ale sale pe care le voi da exemplu. Asa ca: “Va rog, veniti de luati LUMINA!”

N-o sa-i dau numele “specialistului” in asigurari si comunicatii in schimb va spun ca este de la Gardianul. In parte nu este vina lui cat a sefilor care au permis ca astfel de articole sa intre cap de ziar. Sper din tot sufletul ca asiguratorii Allianz Tiriac, Generali si cei din telefonie mobile sa-l dea in judecata de respectivul pentru ca scrie niste prostii de-o “graviditate” rara.



Voi incepe cu cel mai recent articol al maestrului in jurnalism in care spune si citez “In 12 august 2008, familia Ivan din Bucuresti sufera o avarie relativ minora la una din roti si la articulatiile aferente, asa cum se intampla frecvent pe strazile pline de gropi din Capitala”. Ma simt ca un magar in ceata si oarecum sarac. Familia mea nu a avut niciodata roti daramite articulatii aferente. Ma intreb oare cate presiuni atmosferice de basini avea in cap autorul cand a scris despre rotile familiei Ivan? Oare rotitele din capul redactorului respectiv se invart? Mai functioneaza? Mai departe, recidiveaza cu o duda “estraordinara” legata de “franciza” la asigurarile Casco.

Stimate domn, bai baiatule, prietene cu capul francizat manelistilor este o mica-mare diferenta intre “Franciza” si “Fransiza” despre care ar fi trebuit sa stii tu. Deci sa-ti explic asa ca la curul calului sa intelegi si tu. Franciza este un magazin KFC sau Starbucks in Romania, pentru “ca compania” mama din America le-a dat voi la niste oameni de aici sa-I foloseasca brandul. Iar “fransiza” este atunci cand asiguratul imparte paguba cu asiguratorul. Adica in cazul tau Allianz a pus fransiza de 100 de euro pe polita aia de asigurare.



Nu vreau sa intru in detalii pentru ca stiu ca nu ai procesorul puternic si nu vreau sa-ti ia foc mai ales ca nu ti se mai invart rotitele la ventilator. Asta ca sa nu mai spui ca anumite companii de asigurari au “francize ascunse” prin articolele tale de cacat. Repet: de cacat!!!! Nu de alta dar tind sac red ca despre asigurari si IT&C mai stiu si eu cate ceva. Nu multe dar sigur mai multe decat tine si cei cu care ai scris in colaborare articolele.



NU vreau sa se inteleaga ca iau apararea companiilor de asigurari, dar cand vad atata prostie (intr-un ziar la care am lucrat si cu care am colaborat foarte bine) parca ma face sa ma simt ceva mai bine.

Inca o demostratie ca baietesul face parte cateodata din categoria reptilelor “gaozaurus rex”, specie de cremwursti care gandesc cu curul. Imediat cand a aparut subiectul cu portabilitatea pe comunicatii. Jurnalistul apare si spune ca portarea unui numar nu este de fapt gratuita cit e costa cacalau de bani sa treci la o alta companie. Ce nu stie “meseriasul” este ca fiecare contract de telefonie ar clause prin care ti se cer daune daca “termini” contractul mai devreme decat este prevazut. Si incepe el sa abereze pe cat costa sa te portezi de la companii precum Vodafone sau Zapp (nu sunt fan companii telefonie) dar din nou scriiciosul se duce-n balarii cu textul.





Aveti poze la fiecare exemplu dat, asa ca v alas sip e voi sa va delectati cu “maiestria” jurnalistica a unora.

Despre eu

Fotografia mea
Cel ce este fără de pacat să arunce primul comentariu.