marți, 19 aprilie 2011

Ciobanii, tristi si fara amante de Paste


Trist, sta in patul sau de paie moi, paie care in iarna il adaposteau pe el si iubitele lui crete. O lacrima ii curge pe obrazul stang batut de vant si ploi, o lacrima care-i arata tristetea ca nu o sa-si mai revada carlana vreodata.

Prin usa de trei sipci, facuta cu mainile sale batatorite, lumina soarelui palid de primavara patrunde in cosmelie si se aseaza chiar pe chipul sau batranicios. La lumina focului ce arde cu valvataie si-i incalzeste laptele, Vasilica ne arata poze pe care si le-a facut cu telefonul in iarna, cand langa el in pat statea Mioara.

Of Doamne, ce frumos behaia oita cand el isi plimba mana prin parul ei cret si naclait. Erau minunate noptile de iarna cand el o strangea la piept si-i sufla in par damful greu de palinca de pruna. Si acum parca ii mai simte bataile rapide ale inimioarei ei mici cand se ghemuia langa el la auzul urletelor de lup.

Celelalate oi erau oparite pe Mioara ca era preferata lui Vasilica. Ea stia sa-l faca fericit asa cum nici o oaie nu putea.....Stia Kamasutra pozitie cu pozitie. Dintr-o astfel de joaca ii daruise si primul copil. Vasilica si acum isi aduce aminte cum l-au adus pe lume pe Junior, cum i-a incalzit inainte buzele reci ale Mioarei si apoi s-au dezlantuit intr-o ploaie de pozitii si sarutari.

Isi infige adanc caciula pe urechi si fuge afara pentru ca nu mai poate sa-si opreasca plansul. Se inchide in wc-ul din scandura facut la tarla. Plange si isi inghite suspinele de rusinea noastra, spune ca nu mai poate trai fara Mioara si copilul ei.

Stapanul Mioarei a hotarat sa o vanda si pe ea si pe Junior, pentru ca cineva i-a facut o oferta buna de Paste. Junior behaia din toti rarunchii cand s-a despartit de tatal sau. Retraieste si acum momentul strangand toiagul in mana. Spune ca in vale mai are pe cineva dar aia o sa moara de Craciun, e o adevarata scroafa.

Despre eu

Fotografia mea
Cel ce este fără de pacat să arunce primul comentariu.